THE WINDMILL CAST IRON

PRE-SEASONED

Alle gietijzeren producten van The Windmill zijn vooraf geseasoned om corrosie te voorkomen. Dit betekend dat ze direct bruikbaar zijn na ontvangst.

DUURZAAM GIETIJZER

De pannen zijn gemaakt van duurzaam gietijzer. Dit zorgt voor optimale warmtegeleiding en houdt de warmte goed vast. Bij de juiste behandeling volgens gebruiksaanwijzing gaan de pannen een leven lang mee.

DUTCH DESIGN

Met een oer-Hollandse naam en unieke producten met vele features. Verkrijgbaar in diverse maten, uitvoeringen en van oer-Hollandse kwaliteit.

THE WINDMILL PREMIUM LIJN

De geëmailleerde pannen hebben alle voordelen van gietijzer, en het onderhoudsgemak van email. Deze pannen zijn gesatineerd en ideaal voor bakken, grillen en dichtschroeien. De premium producten hebben alle eigenschappen van “normaal” gietijzeren Dutch-Ovens en Skillets. De koekenpannen en braadpannen / BBQ pannen zijn in drie maten leverbaar en daarnaast hebben we een broodvorm.

De pannen kunnen binnen en buiten worden gebruikt. Houd er rekening mee dat de pannen kunnen verkleuren bij gebruik in open vuur en op de barbecue omdat er aanslag op de buitenkant van de pan kan gaan zitten. Na gebruik goed schoonpoetsen kan dit grotendeels voorkomen en gelukkig is dit niet van invloed op de smaak van je gerecht. 

GIETIJZEREN SKILLETS & DUTCH OVENS

Een gietijzeren skillet of dutch oven is een must-have voor iedereen die graag kookt. Of je nu lekker in de keuken aan de slag gaat of ervan houdt om buiten te koken, deze gietijzeren skillets en dutch ovens komen altijd van pas. Temperatuur is het sleutelwoord.

Na het inbranden heb je de perfecte anti-aanbaklaag en bovendien is je pan beschermd tegen roest. Laat de skillet voor gebruik even op temperatuur komen en bak vervolgens je favoriete gerecht. Eenmaal verslaafd aan het gietijzer-virus wil je nooit meer anders.

THE WINDMILL TOOLS, ACCESSOIRES & MEER

The Windmill bied alles wat nodig is om buiten te koken. Het mooie is: de apparatuur voor je buitenkeuken is zo ontworpen dat je veel producten perfect kunt combineren en zo meer kookmogelijkheden hebt. Van pie irons en lid lifters tot scrubbers, spatels en tangen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vinden bij The Windmill.