BRANDSTOF & ROOKHOUT

Van houtskool en aanmaakwokkels tot rookhout in verschillende formaten en vormen.

Fire up & smoke

Als het gaat om het selecteren van het beste hout om te roken, heeft elk hout unieke smaakkenmerken die de smaak van het voedsel versterken of een prachtige rokerige noot meegeven. Afhankelijk van het soort voedsel dat je wilt roken, kies je het hout dat het meest overeenkomt met het smaakprofiel.  Door rook als smaakingrediënt te gebruiken, kun je experimenteren met verschillende hout- en vlees(vis, groente, kaas en noem maar op!)combinaties totdat je je match made in BBQ heaven vindt.

Rookhout is verkrijgbaar in verschillende vormen;  chips, chunks of mot. Houtsnippers zijn meestal gereserveerd voor korte bereidingen zoals vis, gevogelte en de wat kleinere stukken vlees, omdat ze sneller verbranden dan de chunks. Chunks zijn goed voor de gerechten uren nodig hebben, denk aan ribs, pulled pork of andere low ’n slow BBQ gerechten.

Benieuwd naar onze producten ?

Houtskool

Onze Black Wattle houtskool, ook wel bekend als Acacia houtskool, komt uit de Namibische bush in Afrika, een van de heetste plekken op aarde. Het is gemaakt van acacia, een dichter hout dan eiken en hickory; het brandt heter, schoner en gelijkmatiger.

FIRELIGHTERS

Onze Firestarters zijn een ecologisch product, geproduceerd met houtkrullen, ondergedompeld in een natuurlijke was. Elke doos bevat circa 80 firestarters maar ze zijn ook in bulk verkrijgbaar, genoeg om lekker vaak fikkie te stoken! Er is slechts 1 Firestarter nodig voor het starten van open haarden, kachels, barbecues, houtbranders en kolen bij gebruik met aanmaakhout Om te gebruiken, leg je 3 of 4 stukken houtwol (draai deze iets open voor gebruik) op je brandstof en dek je deze lichtjes af met meer brandstof. Steek dan gewoon de houtwol aan en voeg indien nodig meer brandstof toe.

Rookhout

Bij Turnpike BBQ vind je een compleet assortiment aan Chunks, Chips en Dust. Een diverse selectie van rookhout. Of je nu houdt van krachtige hickory, fruitige appel of aromatische beech, voor ieder wat wils.